3 načina kako zaraditi kada date otkaz na poslu

Dali ste otkaz na poslu? To nekome može biti čudno, pogotovo danas, u vrijeme financijske krize. Ali mi vas razumijemo, i znamo tačno kako se osjećate, niste dali otkaz bez razloga.
Vjerovatno niste bili isplaćeni I radili ste prekovremeno ali niste dobili povećanu platu ili promociju. U današnjoj financijskoj krizi, mnogi poslodavci vas ne mogu isplatiti a vi vaša porodica trebate novac. Šta onda raditi, kako zaraditi novac kad ste dali otkaz na poslu zbog dobrog razloga?

Uvijek možete raditi nešto drugo, u vašem području ili naučiti nešto novo ali tržište se konstantno mjenja I može biti teško. To je dugotrajan proces I može vam izvući dosta novca iz džepa. Vremena su se promjenila I milioni poslova su izgubljeni ali I milioni novih su došli, trenutno najbolji posao koji možete imati jeste onaj koji možete raditi online I iz svoje kuće . Internet je preokrenuo način na koji radimo I živimo, naprimjer pogledajte nas, sjedimo kod kuće I pišemo ovaj članak da bi vi shvatili najbolji način kako zaraditi novac kada date otkaz na poslu, Jer je ovo naš full-time posao I mi znamo šta vama treba, i mi smo prošli kroz to isto, ponekad trebamo nekoga da nas pogura u pravom smjeru. To i želimo objasniti u ovom članku, pravac i malo da vas gurnemo za brži način internet zarade. Slijede 3 načina kako zaraditi kada date otkaz na poslu…

Prodajte proizvode

Kao u offline svijetu, biti ćete uspješni sve dok imate nešto za kupiti i prodati, naravno podrazumijeva se da prodate više nego što kupite. Prodavanje može biti teško, ali postoji samo jedno pravilo koje morate pratiti: pronađite pravo tržište, trenutno na webu, digitalni proizvodi su veoma popularni. Oni su popularni jer nije potrebno slanje proizvoda, sve je gotovo u kliku miša, kao što će e-knjige tipa “kako izgubiti kilograme” biti uvijek popularne i donositi ogroman novac onima koji ih prodaju. Postoje mnoge web stranice gdje možete prodati svoje digitalne proizvode ili nečije druge. Ali oni ne moraju biti isključivo digitalni proizvodi, primjer, na etsy.com gdje možete imati vlastiti besplatan online shop za ručne proizvode. Ako volite raditi sa vlastitim rukama, ovo je zlatno tržište za vas .

Postanite Freelancer

Ovo je jedan od najboljih i najpametnijih načina za iskoristite vještine koje posjedujete dok radite. Ako ste pisac, web dizajner, računovođa, advokat… možete zaraditi novac kao freelancer. Postoji mnogo stranica, kao što je naprimjer Freelancer.com ili PeoplePerHour.com gdje možete naći pravu priliku za posao. Možete zaraditi mnogo novca kao freelancer, jer vas ove web stranice mogu spojiti sa više klijenata u isto vrijeme. Pokušajte, nakon što date otkaz na poslu, ovo će vjerovatno biti najbolji način za zaradu novca na internetu i dalje ćete imati taj osjećaj da poznajete svoje područje kao niko drugi I da ste spremni za dobro plaćen posao.

Pokrenite vlastiti biznis

Ne postoji ništa lješe nego raditi u vlastitoj kompaniji. Sve što trebate uraditi jeste da napravite web stranicu ili blog I kažete svijetu nešto više o sebi I vašim uslugama/proizvodima. Može biti bilo šta, kao naš blog, e-commerce web stranica gdje možete prodati šta poželite kao u vlastitoj prodavnici. Najbolja solucija za većinu biznismena i individualaca jested a naprave jednostavnu web stranicu gdje mogu pokazati svoje vještine i cijene. Biti online I biti spojen s ostatkom svijeta može vam pomoći više nego vaš prethodni posao. Sada možete upoznati neke nove interesantne ljude I pokušati ih navesti da postanu vaši vjerni klijenti.